Na našem e-shopu právě pracujeme na vylepšení vzhledu pro ještě lepší zážitek z nakupování. Omlouváme se za případné komplikace, ale vše by mělo fungovat bez přerušení. Děkujeme za pochopení a těšíme se, až vám představíme zlepšenou podobu!

Měsíc (ne)pohody

Někdo mi musí přetáčet datumovku na hodinkách. To není možný, že to tak rychle utíká. Přátelé, já jsem tu už celý jeden měsíc. 1/12 mám za sebou a byla to jízda. Jízda nahoru a občas i hodně strmě dolů.

A co nového se událo? To Vám zkusím stručně popsat v následujících řádcích.

Jedním z nejsilnějších okamžiků posledních 14ti dní, bylo zdolání vrcholku Mount Rundle (2948m). Naše cesta startovala v místní kavárně, kde jsme se sešli ve skupince tří čecháčků. Doplnily cukry a vyrazili, s úsměvem na rtech, vzhůru k vrcholu. Byl to prozatím, pro nás všechny, nějtěžší hike. Ale zdolali jsme ho s velkou parádou( až na pár odřenin a křečí). A ten pocit na vrcholku?? Opět k nezaplacení. Dokonce jsme zachránili rejžáckýho turistu, který si nejspíš myslel, že jde na hodinovou procházku kolem Banffu. A úplně nečekaně se ocitl na jednom z nejtěžších hiků v okolí. Byl překvapivě vysílen. A tak se naše dobré duše rozdělily o poslední svačinku s neznámým turistou. Snad to přežil!!! Náš výšlap končil v místní řece Bow River, kde jsme si smočily unavené nožky. Byl to parádní relax. No a kde jinde oslavit tento obdivuhodný sportovní výkon?? No přeci u piva!!

Věřím na osud

Dalším zajímavým příběhem, o který se s Vámi podělím, je záchranná akce nové kamarádky Terky. Terku jsem potkala na hiku Pocattera Ridge, kde jsme spolu s Tomem a Poly, procházeli horské vrcholky parku Kananaskis. Terka žila v Canmore, což je městečko vzdálené 20km od Banffu. Jelikož její práce housekeepra nebyla dle představ, rozhodla se dát výpověď. Ovšem s výpovědí ztratila i ubytování. A tak jsem se rozhodla udělat dobrý skutek a Terce pomoci. Nabídla jsem ji na pár nocí střechu nad hlavou. Shodou okolností hledali nové lidi i u nás v práci. A víte jak to dopadlo?? S Terkou pracujeme ve stejné restauraci a už se pomalu zabydluje v Banffu. Snad nebude dobrý skutek po zásluze potrestán. A i kdyby byl. Nebudu toho litovat. Potkala jsem moc fajn holčinu, s kterou mám pocit, že jsem tu alespoň tak trochu doma.

Bez práce nejsou koláče

A teď trochu z jiného soudku. Žijeme ve světě, kde se vše točí kolem sociálních sítí. Odpovězte si na otázku: Viděli jste někdy zoufalého, unaveného, uplakaného člověka, který by se tím veřejně chlubil ostatním? Vaše odpověď bude většinou NE. Stačí otevřít Instagram a uvidíte navoněné profily, bezchybné životy, vysekané postavy a všechno tak nějak neuvěřitelně perfektní. Ale je to všechno jenom obrovský klam!!!! Tak se nenechte pobláznit závistí a tímto fejkovým životem. Tam štěstí nenajdete.

Vím, že moje prezentace na sociálních sítích vypadá dost pohádkově. Ale taky Vám rozklíčuji negativní stránku těch fotech sbírajících srdíčka a palce. Nikdo z Vás už nevidí, že můj budík ráno ukazuje 5:30 a to se často ani nestíhám najíst a už si to svištím na kole do práce. Léto je dost busy a tak nečekejte, že si v práci nějak odpočinu. Celou směnu na nohách a energii čerpán z müsli tyčinky, kterou jím tak nějak za pochodu. Abych si našetřila penízky na další cestování, musela jsem si najít druhou práci. Takže po ranní směně v hotelu, mám čas tak akorát hodit něco do žaludku a frčím vydělávat o dům dál. Je to jen poloviční úvazek, ale zato pěkná dřina. Pracuji v nejmenované italské restauraci, kde sklízím obrovské množství talířů a všeho nádobí ze stolů a následně stoly opět připravuji pro nové hosty. To jaký jsou lidi prasata, je k neuvěření. A taky musím zmínit fakt, že nanosím přes šichnu několik set kilogramů beden nádobí. No ale zase nemusím utrácet za členství ve fitku.

Tohle je jen jedna z mále věcí, které nikdo nevidí. Vážně nejsem influencer, který by nemusel makat a nebo dokonce nějaká vydržované bloncka cestující si po světě. Cesta prostě musí trochu bolet. Chci toho ještě hodně zažít a věřím, že čím je cesta těžší, tím jsou zážitky silnější!

A teď už jen poslední dva dny dřiny a pak vyrážím do Jaspru na SkyLine Trail. A má to být fakt bomba!! Trochu se bojím, aby mé nohy nevypověděly funkci. Spíše by potřebovaly pořádnou masáž a minimálně týdenní pobyt v lázních. Ale třídenní kempování v horách je lákavější.

Vaše Katy <3

 
 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz