Na našem e-shopu právě pracujeme na vylepšení vzhledu pro ještě lepší zážitek z nakupování. Omlouváme se za případné komplikace, ale vše by mělo fungovat bez přerušení. Děkujeme za pochopení a těšíme se, až vám představíme zlepšenou podobu!

Měsíc číslo DVA

Dva. Už jsou to dva měsíce v Kanadě. Dva měsíce, kdy se mi svět obrátil vzhůru nohama. Utíká to tak strašně rychle. Nestíhám spousty věcí, které bych chtěla. A přitom mám pocit, že toho dělám tolik. Potřebovala bych, aby den měl minimálně 48 hodin. Jednou z věcí, kterou opravdu nestíhám, je psaní článků. Před odletem jsem si plánovala, že 2-3 články za měsíc zvládnu napsat. A co se aktuálně děje? Mám problém dokopat se k jednomu. No je to fakt děs. Ale teď Vám přiblížím, proč je u mě volný čas, tak cenným drahokamem.

Z UKLIZEČKY SERVÍRKOU

Na tom, že mám dvě práce se stále nic nemění. Vzhledem k tomu, že s prvním zářím skončila v Banffu hlavní sezóna, odráží se to i na počtu turistů. A menší počet turistů = méně práce. Takže teď jsem opravdu ráda, že mám práce dvě. Protože představa, že mám pouze jednu práci, kde mě z nenadání posílají domů už po 5 hodinách, je fakt děsivá. To bych neměla ani na chleba s máslem. Největší posun se odehrál minulý týden, kdy jsem složila zkoušku na servírku ve špageterce. Hurááá. Tímto končí má práce uklízečky a nosičky nádobí. Horší je, že tím končí i posilování celého těla. Takže návštěva místního fitka mě nemine. No a aby toho nebylo málo, posun se odehraje i v Moose hotelu, kde dělám hostesku. Byla mi nabídnuta pozice servírky a já ji samozřejmě i tady přijala. Takže ze mě bude taková double servírka. Jsem fakt neuvěřitelně šťastná, že to šlo tak rychle. Popravdě je to vážně velký rozdíl a to nejen v pracovní náplni, ale i po finanční stránce.

A co jsem stihla ve svém volném čase, když jsem zrovna nemakala v práci?

SKYLINE TRAIL

Na začátku měsíce jsem měla s Lukášem naplánovaný 3denní trip směr Jasper, na jeden z nejpopulárnějších hiků Skyline Trail. Byla jsem vážně ráda, že se mi naskytla možnost na tento trail jet. Jelikož je díky velké popularitě vybookovaný, více jak půl roku dopředu. Vzhledem k tomu, že Lukáš ještě v té době nevlastnil auto, nezbývalo nám nic jiného, než si auto půjčit. Vyráželi jsme hned po mé ranní směně a měli celkem na spěch. Čekal nás ještě krátký hike a přiblížení se k Jasperu. Hike na Mount Jimmy Simpson Junior (2731m) byl velice krátký, ale zato sakra vydatný. Samozřejmě jsme sešli několikrát z trailu, takže jeho obtížnost se ještě trojnásobila. Ale výšlap se vyplatil, bylo to zase neuvěřitelný. Následovalo přenocování v autě a ranní přesun autem na místo, kde Skyline trail končí. Jelikož je tento hike one way, museli jsem se z konce přesunout na začátek trailu. A jak jinak, než stopem. Trvalo pár minut, než nám zastavil velice milý, postarší pár amerických turistů. A tak jsme se dostali na místo, kde to všechno začalo – MALIGNE LAKE.

 

A víte co hlavně začalo? Začalo pršet. A bohužel nepřestalo. Prvních 5 km jsem si říkala, jaká je to pohodička. Dalších 5km už jsem byla trochu nervózní, jelikož mé boty, které měly zvládnout ještě dalších 40km, byly úplně mokré. No a ten zbytek cesty do kempu? To už jsem se jen těšila na pivo, které jsme si dávali, jako odměnu po každých 5ti km. To byla ta jediná světlá chvilka dne. Po 25 km jsme došli do kempu a hádejte co? Přestalo pršet. Ovšem boty mi do rána neuschly. Takže přišla metoda igelitových pytlíků, do kterých jsem si zabalila své ochozené nožky z předchozího dne a šup s nimi do promočených bot. Naštěstí druhý den vyšlo počasí nádherně. A díky úchvatné přírodě jsem na své promočené nohy, úplně zapomněla. Nožky se připomněly až posledních 5 km, kde jsem mlela vážně z posledního.

BUGABOO provinční park

Provinční park Bugaboo ve mně zanechal strašně příjemný vzpomínky. Ačkoli jsem pochybovala, jestli vůbec dojedeme na začátek trailu. Posledních 50km k začátku hiku připomínalo spíše polní cestu, po které by měl problém projet pořádný teréňák. Tak si představte, jaká to byla zábava cestovat v campervanu. Ale dojeli jsme bez větších vad na kráse automobilu. Auto jsme bezpečně zaparkovali a celé zabezpečily pletivem. Pletivo slouží, jako ochrana pneumatik před dikobrazy, kteří si na pneumatikách moc rádi smlsnou. Takže auto bylo zabezpečeno a mohli jsme vyrazit s narvanýma krosnama směrem nahoru k zabookovanému kempu. Původně jsme chtěli hlavu složit v horské chatě pod vrcholem, ale rezervační systém hlásil plnou kapacitu. Proto jsme volili variantu přespání v kempu. Po 5ti km strmého výstupu jsme došli k chatě, kterou jsme si s velkou zvědavostí museli prozkoumat. Zjistili jsme, že je tam stále dost místa, kam bychom mohli složit naše hlavy. A tak se naše plány změnily a zůstaly jsme přenocovat v horské chatě. Ráno naše cesta pokračovala směrem ke kempu, kam bych se chtěla ještě někdy vrátit. Výhled odtamtud byl jako z pohádky a ten klid. Celá tato oblast je spíše vhodná pro horské lezce. Ovšem i horský turisti si tu najdou své.

SENTINELL PASS A LAKE LOUISE

Na tento výlet jsme vyráželi v brzkých ranních hodinách. Jelikož Sentinel Pass začíná na Moraine Lake, kde se parkoviště a cesta k němu, obvykle zavírá už kolem 6té hodiny ranní, kvůli obrovské návštěvnosti turistů. Bohužel nám počasí opět nevyšlo. Východ slunce jsme proto skoro nezaznamenali a do toho začalo pršet. Poprvé v Kanadě jsem podcenila počasí a místo pršipláště jsem oblékla péřovku. A to byla veliká chyba. Ovšem hike jsme dokončili. Sice promočený, ale šťastný, že jsme to zvládli. S příchodem do auta déšť ustanul. A z nenadání vyšlo dokonce i sluníčko. A byl by hřích, nevyužít volný vstup na canoe na Lake Louise, které je vzdálené jen pár kilometrů od Moraine Lake. Jen pro info – canoe stojí na 1hod 125CAD.

PHARAOH PEAKS

To je tak, když se tě zeptá kamarádka. Co děláš v pondělí? Jedeme na Pharaoh Peak, nechceš jet taky? Jediná myšlenka, která mi prolítla hlavou, bylo to, jak si jen zařídit volno v práci. Volno jsem si hned na druhý den zařídila a pár dní na to jsme vyráželi. Celé dva dny hodnotím na jedničku podtrženou. Sešla se pohodová skupina lidi a všechno šlapalo jak hodinky. Dokonce i počasí vyšlo. Teda až na první 2 km, kde nás potkal lehký déšť. A nebylo by to kanadské počasí, aby nám nepřipravilo ještě jednu třešničku na dortu. Ranní teplota nás maličko zaskočila. Úplně omrzlý stan a naše ruce a nohy? Tak ty jsme začali cítit až po 5ti km svižné chůze. A věřte, že balit stan v takové zimě vážně nechcete.

Také jsme stihla projížďku lodí po Minnewanka lake. Tento výlet jsem měla taky v rámci ambasador pasu zadarmo. Jinak stojí přibližně 70CAD a to by mi bylo opravdu líto utratit, za tak nudnou projížďku. Dále proběhlo pár kamarádských sedánků, kde jsme si postěžovali, jak se nám stýská po nejbližších a hlavně jsme naplánovali další dobrodružství. Za 10 dní vyrážím na třídenní hike na Mount Assibinoine. Tento hike se řadí mezi ty NEJ v Albertě, i celkově v Kanadě. A víte co mě čeká koncem října?? Letíme s Natálkou, na 3 týdny, prozkoumávat krásy PATAGONIE! Takže nakoupit pořádné vybavení a hurá za dalším dobrodružstvím.

Tak to byl můj druhý měsíc v kostce.

Vaše KATY <3

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz